Marrakech - tuinen

In en rond de Marokkaanse koningsstad Marrakech zijn vele prachtige tuinen te vinden en te bezoeken. Op deze pagina staan enkele voorbeelden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens een bezoek of verblijf in Marrakech.

Tuinen van Agdal

In deze tuinen worden regelmatig feesten gehouden en stammen nog uit de twaalfde eeuw toen Almohaden hier hun eerste bomen plantten. Het is goed toeven tussen de olijf-, sinaasappel- en vijgenbomen. Aan de rand ligt het Dar-el-Hana paleis vawaar je een schitterend uitzicht hebt op de Hoge Atlas.

Tuinen van Menara

Deze tuinen stammen ook uit de tijd van de Almohaden en zijn in de 19e eeuw verder uitgebreid. Hier vindt je ondere andere het slot van Sultan Sidi Mohammed. Ook in deze tuin heb je uitzicht op de Hoge Atlas.

Tuinen van Majorelle

In deze tuinen groeien onder andere bananenbomen, papyrussen en yucca's en werd aangelegd door de Franse schilder Majorelle. De kleuren van de bloemen vormen een mooi contrast met de blauwe gevel van zijn villa. De tuinen zijn te vinden in een zijstraat van de Avenue Yacoub-el-Mansour.

Hotels in Marrakech

» 112 hotels via Booking.com

Marrakech links

» Marrakech startpagina.nl
» Marrakech startkabel.nl